Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

TripleAqua genomineerd voor de VSK Award 2016

In de categorie Energiebesparing is Coolmark één van de drie genomineerden met de TripleAqua, een “Heat, Cool and Store in one go” klimaatsysteem.

Bezoek de VSK en breng uw stem uit op de TripleAqua. Het bezoek heeft voor 50% invloed op de uitslag van de VSK Award winnaar!

Bestel hier uw gratis toegangskaart voor de VSK en bezoek de Coolmark stand, hal 10 / stand F056 en het VSK Award plein in hal 9.

Onderstaand het juryrapport en –oordeel:

Met het TripleAqua klimaatsyssteem kunnen ruimtes onafhankelijk van elkaar worden verwarmd of gekoeld. Het systeem hergebruikt continu de energie die vrijkomt bij zowel het koelen als het verwarmen. Is de energie niet direct nodig, dan wordt deze in het systeem opgeslagen met hulp van Phase Change Materials (PCM’s). De energie kan dan op een later moment weer worden geleverd in de vorm van koude of warmte. Door de toepassing van het natuurlijke koudemiddel Propaan is het hele systeem F-gassen vrij. Het toestel is zeer energiezuinig, onder andere door EC-ventilatoren en –motoren, frequentieregelaars, vraaggestuurde watercirculatie en slim materiaalgebruik.

Juryoordeel

De jury roemt het feit dat er energie opgeslagen kan worden in het toestel zelf. Lokale opslag van energie is een belangrijke trend. Het is fantastisch dat een toestel dankzij PCM’s energie kan opslaan. Mooi dat dit nu op toestelniveau is geïntegreerd. Verder is het feit dat er een natuurlijk koudemiddel wordt gebruikt een plus.Verberg boodschap