Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Qton, spectaculaire besparing ten opzichte van CV

In onze Coolmark Info van augustus 2015 hebben wij u geïnformeerd over ons testproject bij de DUWO in Leiden. Coolmark heeft toen in samenwerking met DUWO en Vink installatietechniek een Q-ton geplaatst bij een studentenhuis. In dat artikel hebben wij u beloofd om u op de hoogte te houden van deze vergelijkingstest.

Een korte opfrissing.

Testfase

Om een goede vergelijking te maken tussen een gasgestookte boiler en de elektrische gevoede Q-ton is de locatie in twee identieke stukken verdeeld. Eén helft van de bewoners krijgt hun warme tapwater via een hoog rendement gasgestookte installatie en de andere helft krijgt zijn warme tapwater via de Q-ton.

Montage

De installatie van het systeem is niet ingewikkelder dan een gasgestookte installatie, aldus Jan Hoppers. Nu de systemen al even draaien zijn zij juist zeer positief over de werking van de Q-ton.

Meten is weten

Vink Installatie Groep heeft op beide systemen meetapparatuur geplaatst. Hiermee worden beide partijen gemonitord. Na de testperiode wordt er een eerlijke en objectieve vergelijking gemaakt tussen het conventionele systeem en de toekomst. Deze testresultaten zullen voor DUWO leidend zijn om in de toekomst meer gebruik te maken van de Q-ton bij renovatieprojecten.

Resultaten 28 februari 2016

De resultaten van de “strijd” tussen onze Q-ton en de conventionele gasgestookte boiler zijn opzienbarend. Voor de meting is uitgegaan van 28 februari 2016, de maand juni en de eerste 6 maanden van 2016. ELCO had stevig ingezet met de meest zuinige gasgestookte boiler verkrijgbaar in de markt.

COP

De gerealiseerde COP is 3,1. Doordat de test is gedraaid bij een buitentemperatuur lager dan 15 ºC concluderen wij dat jaarlijks een gemiddeld COP van >4,0 wordt bereikt. Dit betekend dat de besparingen op deze dagen aanzienlijk hoger zullen zijn dan 37%.

Informatie

Mocht u naar aanleiding van dit artikel interesse hebben in onze Q-ton, dan kunt u altijd contact opnemen voor het maken van een afspraak. Tevens heeft DUWO ook zijn testlocatie beschikbaar gesteld voor concreet geïnteresseerden.Verberg boodschap