Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Investeringssubsidie op Hydrolution lucht-waterwarmtepompen

Wij zijn zeer verheugd dat wij u kunnen vermelden dat onze Hydrolution lucht-waterwarmtepompen in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). Deze subsidie helpt om te investeren in een beter milieu en het reduceren van kosten!

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u o.a. een subsidie krijgen voor de aanschaf van onze Mitsubishi Heavy Industries Hydrolution lucht-waterwarmtepompen. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

De Nederlandse overheid wil met de ISDE de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder gas gebruiken en meer duurzame warmte. Zo wordt de CO₂ uitstoot teruggedrongen en wordt er op de energiekosten bespaard. De Investeringssubsidie duurzame energie voor o.a. de Hydrolution komt voort uit het Energieakkoord 2013 en is aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015. De meerjarige regeling opent op 4 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt. Het budget voor 2016 is € 70.000.000,-

Productomschrijving Subsidiebedrag Meldingscode
FDCW71VNX/HMA100 € 2.300,- ka01710
FDCW100VNX/HMA1000 € 2.300,- ka01711
FDCW140VNX/HMS140 / HT30 € 2.600,- ka01712
FDCW140VNX/HMS140/MT300 € 2.600,- ka01713
FDCW140VNX/HMS140/MT500 € 2.600,- ka01714

Aanvragen particulieren

Aanvragen zakelijke klanten

Naast deze subsidie is per 1 januari 2016 de energiebelasting op gas flink verhoogd van 23,12 cent naar 30,45 cent per m³. Een gemiddeld gezin verbruikt 1800 m³ per jaar wat betekent dat een gezin in 2016 maar liefst € 132,- meer kwijt is voor de gasrekening. Daarnaast wordt de belasting op elektra kWh iets verlaagd van 14,47 cent naar 12,18 cent. En gaat de vermindering energiebelasting ook iets verlaagd worden.

De reden voor heffen energiebelasting is dat energieverbruik leidt tot het opraken van fossiele brandstoffen, de uitstoot van broeikasgassen en verzuring. Daarom heft de overheid belasting over het energieverbruik. De gedachte hierachter is dat door energie duurder te maken de verbruikers er naar verwachting bewuster en zuiniger mee omgaan. De energiebelasting is ook van toepassing als je zelf elektriciteit opwekt.Hydrolution lucht-waterwarmtepomp

Het Hydrolution lucht-waterwarmtepompsysteem is een belangrijke innovatie op verwarmingsgebied en biedt grote economische en milieutechnische voordelen. Het systeem is zo efficiënt dat iedere gebruikte kWh elektrische energie ruim 4kW verwarmingsvermogen oplevert. Met COP’s tussen de 4,08 en 4,44 behoort de Hydrolution tot de meest zuinige systemen op de markt. U hoeft bovendien geen aparte airconditioninginstallatie meer te gebruiken, want de Hydrolution is standaard geschikt om ook mee te koelen! Het systeem werkt zo dat zelfs bij een buitentemperatuur van -20 ̊C warm tapwater van 58 ̊C kan worden bereid. In het geval dat er behoefte ontstaat aan extra warmte, kan de elektrische verwarming worden ingeschakeld of kan het systeem op een externe (duurzame) verwarmingsbron worden aangesloten. Denk hierbij aan een CV-ketel, biobrander of zonneboiler. Het systeem is standaard dus zowel mono- als bivalent te gebruiken. Voor het optimale comfort kunt u alle reguliere afgiftesystemen aansluiten, inclusief vloerverwarming, radiatoren en fancoils. Kortom, het Hydrolution systeem de ideale oplossing voor mensen die comfort en milieu erg belangrijk vinden.

De Hydrolution heeft de toekomst vanwege zijn vele voordelen:

 • 65 ̊C warm tapwater (58 ̊C op alleen compressorbedrijf)
 • Monovalent systeem, standaard aansluitmogelijkheden en aansturing voor: CV-ketel, Biobrander en zonnecollectors (Bi-valent)
 • Standaard geschikt voor warm tapwater, lage temperatuurverwarming én koeling!
 • Geen gasaansluiting nodig (forse verlaging EPC)
 • Forse reductie van CO₂ uitstoot
 • Verbetering van het energielabel op uw woning
 • Geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw
 • Compacte vormgeving, buitendeel is de laagste in de markt
 • Geen gasaansluiting nodig
 • Geen dure grondboringen
 • Eenvoudig te installeren
 • Zeer eenvoudig te bedienen

Er is tevens een uitvoering met Buffervat verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie voor de brochure van het Hydrolution systeem. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.Verberg boodschap