Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Het nieuwe 3-pijpssysteem KXZRE1 van MHI: verwarmen, koelen en energiebesparen

U kunt dit artikel ook in de digitale versie van de CoolmarkInfo van januari 2018 lezen.

Energiebesparing, efficiency en installatiegemak stonden aan de basis van dit nieuwe systeem

Voortbordurend op de bekende hoogwaardige techniek van de eerder geïntroduceerde 2-pijps KXZE1 buitendelen en technische innovaties ten opzichte van de eerdere KX6 modellen, is de KXZRE1-serie klaar voor de toekomst!

De nieuwe Mitsubishi KXZRE1 serie levert indrukwekkende prestaties in zowel koeling- als verwarmingsbedrijf voor alle commerciële en utiliteitstoepassingen. De condensors bieden de hoogste mate van flexibiliteit tijdens de ontwerpfase en bij de montage. De nieuwe KXZR staat voor verbeterde efficiëntie en operationele functies.

KXZRE1 van Mitsubishi Heavy Industries

34% energiebesparing

Door gebruik te maken van de laatste technologieën, zoals variabele temperatuur- en capaciteitsregeling, is Mitsubishi erin geslaagd nog hogere EER en COP waarden te realiseren. Deze VTCC (=Variable Temperature and Capacity Control System) is een nieuw ontwikkelde functionaliteit die resulteert in 34% energiebesparing.

Gefaseerde ontdooicyclus

Een andere belangrijke ontwikkeling is de CHCC, Continuous Heating Capacity Control. Een verbeterde ontdooicyclus zorgt voor meer capaciteit bij lage buitentemperaturen (werking zonder ontdooiing tot -5°C en 100% koelcapaciteit tot -15°C). De druk verhoogt automatisch voordat de capaciteit terug loopt (invriezen van de condensor). De periode van verwarmen wordt verlengd (tot maximaal 5 uur) en de ontdooicyclus verkort. De in drieën gedeelde condensor maakt continu verwarmen mogelijk. De kleine condensor blijft verwarmen op een hogere druk als de grote ontdooit.

Leidingwerk

De toegenomen flexibiliteit van het leidingwerk blijkt o.a. uit de volgende mogelijkheden:

  • Maximale hoogteverschil van 70 meter tussen buitendeel en binnendelen;
  • Maximale leiding lengte tussen binnen-en buitenunit bedraagt tot 160 meter;
  • De maximale totale leidinglengte is 1000 mete

Standaard modellen

De standaard KXZRE1 serie begint bij een koelcapaciteit van 22,4 kW. Oplopend tot een maximale capaciteit van 56,0 kW met slechts 1 condensor! De units zijn in verschillende combinaties (met 2 of 3 buitendelen) koeltechnisch koppelbaar tot maar liefst 168 kW maximaal!

Het grote voordeel voor u als installateur is dat u slechts 1 hoofdleiding hoeft te monteren.

HI-COP modellen

Naast de standaardserie introduceren we nu ook een extra zuinige Hyper Inverter serie, HI-COP, (KXZRXE1). Zoals de naam van de serie al doet vermoeden staat deze serie garant voor nog hogere COP waarden!

KXZRE1 staat garant voor lage COP waarden

De HI-COP serie bestaat uit een drietal, koeltechnisch koppelbare, modellen in de capaciteiten 22,4 kW, 28,0 kW en 33,5 kW. Hiermee zijn combinaties mogelijk van 1 enkele condensor van 22,4 kW tot een drietal gecombineerde units met een totaal maximaal koelvermogen van 100,0 kW

Nieuwe verdeelboxen

Naast nieuwe buitendelen heeft Mitsubishi ook vernieuwde 3-pijps verdeelboxen op de markt gebracht. Met deze nieuwe omschakelboxen is men erin geslaagd om de geluidsniveaus fors te reduceren; 10 dB(A) bij olieterugwinning en 12 dB(A) bij omschakelen van koelen naar verwarmen en andersom (SV).

drie pijpsverdeelbox voor geluidsreductie

Verdeelbox PFD1124X4-E is het enige type waar meerdere binnendelen op kunnen worden aangesloten die dan onafhankelijk van elkaar kunnen koelen en verwarmen (maximaal 4 secties). Bij de overige boxen werkt alles na de verdeelbox als een traditioneel 2-pijpssysteem.

Binnendelen

Op het KXZRE1 systeem kunnen alle gangbare binnendelen zoals vermeld in onze prijscatalogus worden aangesloten. Tijdens de VSK vertellen wij u graag meer over de aansluitmogelijkheden.

Chris Oury
Chris Oury Tel: 0180 – 751 346Verberg boodschap