Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Topsport in Klimaat!

In de Zuid-Hollandse gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de plaatselijke voetbalvereniging V.V. Nieuwerkerk zijn thuisbasis. Deze vereniging met zo’n ca. 1800 actieve leden is één van de grootste clubs uit deze provincie. In februari heeft deze club een stuk nieuwbouw geopend, vanwege het feit dat er op de huidige accommodatie gewoonweg te weinig kleedkamers gebruikt konden worden.

Er komen elk weekend veel elftallen van bezoekende clubs op visite en ook de eigen elftallen maken voortdurend gebruik van de kleedkamers. Niet alleen op alle doordeweekse avonden wanneer er getraind wordt door de leden, maar zeker in het weekend als er wedstrijden gespeeld worden. Met 95 eigen elftallen, worden er gemiddeld dus 50 wedstrijden per weekend op het complex gespeeld. Elk weekend dus een topdrukte met 100 elftallen die zich graag willen opfrissen na hun sportieve inzet. Met de nieuwbouw komen er nu 14 nieuwe extra kleedkamers, wat het totaal aantal kleedkamers op 30 stuks brengt.

Het spreekt voor zich dat er een enorme hoeveelheid water op zo’n voetbalvereniging gebruikt wordt in een week. Coolmark B.V. heeft samen met één van haar gerenommeerde partners dit duurzame project gerealiseerd middels de innovatieve Q-ton van Mitsubishi Heavy Industries. Het rendement en de besparing van onze Q-ton gaf de club de doorslag om winst te behalen uit de kosten betreffende het (tap)water en verwarmingsgebruik.

Door de Q-ton is het mogelijk om met een lucht/water warmtepomp tapwater in grote hoeveelheden te maken van 90 ºC zonder gebruik te maken van elektrische verwarming. Dit zelfs bij een buitentemperatuur van -25 ºC. De Q-ton behoudt zijn volledige capaciteit tot een buitentemperatuur van -7 ºC. Dit is mogelijk doordat de Q-ton gebruik maakt van het natuurlijke en milieuvriendelijke koudemiddel CO2. Door het gebruik van CO2 in combinatie met een nieuw ontwikkelde compressor is het mogelijk een C.O.P. te halen van 4,3 bij 7 ºC buitentemperatuur en een tapwatertemperatuur van 65 ºC.

De Q-ton is leverbaar met een vermogen van 30 kW en de units zijn maximaal tot 16 stuks koppelbaar. Hierdoor is het mogelijk om per dag tot 120.000 liter tapwater met een temperatuur van 90 ºC te produceren. Door deze hoeveelheid is de Q-ton uitermate geschikt voor commerciële en industriële toepassingen waar een grote behoefte is aan warm tapwater. Enkele voorbeelden hiervan zijn: hotels, fitnesscentra, ziekenhuizen, restaurants, wasserettes, campings, wellnesscentra en allerlei soorten sportverenigingen en sporthallen.

Met de Q-ton van Mitsubishi Heavy Industries heeft deze club als eerste amateurvereniging in Nederland, een kostenbesparende en energiezuinige speler in zijn team!!

Wilt u meer weten over wat de mogelijkheden zijn voor uw toekomstige renovatie of nieuwbouwproject? Neem contact op met onze binnendienst. Wij geven u graag meer informatie over onze duurzame en efficiënte oplossing.

Michael van Mullem Tel: 0180 - 751 345Verberg boodschap