Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Nieuwe Danfoss EVR-V2 magneetventielen: compatibel met moderne koelmiddelen

U kunt dit artikel ook in de digitale versie van de CoolmarkInfo van januari 2018 lezen.

Danfoss introduceert: nieuwe range EVR-V2 magneetventielen

Het Danfoss EVR assortiment is in 2017 flink verbeterd. Recente aanpassingen maken het mogelijk hogere drukken en een breder scala aan toepassingen te overbruggen. Compatibiliteit met moderne koelmiddelen maken deze kleppen klaar voor de toekomst.

Het EVR-assortiment van Danfoss is al meer dan 30 jaar aanwezig in een zeer breed scala aan airconditioning- en koeltoepassingen, zoals inloopkoelruimten, displayvriezers en koelkasten, koelmachines, rooftops en close-control units.

De nieuwe range Danfoss EVR V2 magneetventielen

Doorgevoerde vernieuwingen

In deze nieuwe range EVR V2-kleppen zijn diverse belangrijke verbeteringen doorgevoerd om deze robuuster, breder inzetbaar te maken en eenvoudiger te servicen. De EVR V2-kleppen zijn nu geoptimaliseerd voor industrieel gebruik, airconditioning- en commerciële koeling in bijvoorbeeld voedingsdetailhandel.

Airconditioning

De maximale OPD (OPD = Openingsdrukdifferentiaal) en minimale OPD levert betere prestaties op bij gebruik met hoge temperaturen (105 °C). Ook zijn ze geoptimaliseerd voor variabele koelmiddelstroom-omstandigheden of voor gebruik met variabele snelheden. Ze zijn ontworpen om werkdruk te weerstaan tot 45 Bar.

Commerciële koeling en voedingsdetailhandel

Het betrouwbare en veelzijdige nieuwe EVR-ontwerp bestrijkt een breed scala aan functies, toepassingen en koelmiddelen. De kleppen zijn goedgekeurd voor koudemiddelen met een lager GWP (Global Warming Potential), waaronder R290-propaan.

De nieuwe Danfoss EVR V2 kan hogere temperaturen verdragen. Daardoor zijn ze van hoge toegevoegde waarde bij bijvoorbeeld ijsmachines en vriescellen. EVR-kleppen zijn ideaal voor toepassingen zoals vitrinekasten, omdat ze het mogelijk maken om service en onderhoud snel uit te voeren, zonder onderbreking.

De huidige EVR magneetkleppen zullen op termijn door deze nieuwe serie vervangen worden.

De nieuwe EVR V2-kleppen zullen vanaf januari 2018 geleidelijk aan ons assortiment worden toegevoegd.

Dieuwert van Leest
Dieuwert van Leest Tel: 0180 – 751 349Verberg boodschap