Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

"Back to the Future" met Hydrolution

Hoe een school uit de sixties met Hydrolution de 21st eeuw instapt

In het Utrechtse Maartensdijk werd een oude basisschool omgebouwd tot riante woning. Om het pand uit de jaren 60 van de vorige eeuw de 21ste eeuw in te halen werd o.a. de klimaatinstallatie grondig aangepakt.

Installateur, Aircoservice Zwaan uit het Noord-Hollandse Middenbeemster werd door de eindgebruiker benaderd om de installatie van dit project te begroten en uit te voeren.

Hydrolution een totaalsysteem voor verwarmen, koelen en warmtapwateropwekking zonder gas

Hij koos voor de Hydrolution lucht/water warmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries in cascade opstelling. Hiermee heeft de eindgebruiker een totaalsysteem waarmee verwarmd,gekoeld en warm tapwater opgewekt kan worden. Dit alles zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.

MHI Hydrolution lucht water warmtepomp

In totaal is er 20kW aan verwarmingsvermogen opgesteld gekoppeld aan vloerverwarming en laagtemperatuur convectoren. De toegepaste systemen zijn van het type HSB100/FDCW100VNX (2x).Voor de warm tapwater voorziening is er een buffertank van 300 liter toegepast. In deze tank is een 3kW elektrisch element geplaatst om periodiek een legionella preventie programma te draaien. De vloerverwarming(/koeling) is gekoppeld aan een 150 liter buffertank om pendelen van het systeem te voorkomen.

Op afstand te bedienen

Het complete systeem is op afstand uit te lezen via een modem. Dit biedt de installateur de mogelijkheid om het systeem, waar ter wereld hij zich ook bevindt, te monitoren en indien nodig parameters aan te passen.

Opstelling Hydrolution van school project in Maartensdijk

Meer Informatie?

Wilt u meer weten over de Hydrolution van Mitsubishi Heavy Industries, download dan onze Hydrolution Brochure. Coolmark is al 47 jaar de partner voor uw koude- en klimaatoplossingen. Wij zetten graag onze kennis en breed productassortiment in om ook uw volgende project tot een succes te maken. Neem contact op met onze afdeling projecten voor meer informatie.Verberg boodschap